Brand verwoest pand van De Stille Boot

Tot onze schrik en verdriet is in de nacht van 16 december ons pand met kantoren, magazijnen en werkplaats volledig afgebrand. Dit betekent ook dat alle voorraden die daar aanwezig waren verloren zijn gegaan.

Het kan zijn dat de komende tijd de levering van orders en onze dienstverlening vertraagd plaatsvindt. Wij zijn met onze leveranciers bezig om de aanvoer van onze producten zo goed mogelijk veilig te stellen. Ons doel is uiteraard om onze dienstverlening en leveringen zo snel mogelijk weer normaal doorgang te laten vinden.

Onze automatisering en communicatie systemen zijn gelukkig volledig operationeel. U kunt dus desgewenst via de gebruikelijke kanalen contact met ons opnemen. Liefst via email, en voor urgente zaken telefonisch.

Het team van De Stille Boot

Nieuw adres: Koperslagersstraat 15, 8601 WL Sneek

Torqeedo nieuwe producten 2021

Torqeedo voor 2021: steeds beter, steeds breder toepasbaar

Ook in het lastige jaar 2020 heeft Torqeedo haar motorengamma verder doorontwikkeld.Torqeedo Travel 603 Want de transitie naar elektrisch varen zet door. Dit heeft geleid tot weer een aantal uitbreidingen en verbeteringen van de range, voor zowel kleine bootjes als grotere jachten.

Voor boten tot 6 meter: Travel 603
Na het grote succes van de Travel 1103 wordt het aanbod aan de onderkant uitgebreid met de nieuwe Travel 603. Net als zijn grotere broer is deze direct aangedreven motor ultra stil, krachtig en met slechts 15,5 kg totaalgewicht heel makkelijk hanteerbaar. Maar ook bereikbaar, met zijn prijs van € 1699 incl. nieuwe onzinkbare 500 Wh accu en lader. Hij vervangt de huidige Travel 503, zoals de 1003 plaatsmaakt voor de 1103. De 603 wordt alleen als kortstaart geleverd en is geschikt voor kleine motorboten, tenders en open zeilboten.

Torqeedo Deep Blue Sail Drive

Voor zeiljachten tot 30 meter: Deep Blue saildrives
Torqeedo biedt al enkele jaren de Cruise FP podmotoren van 2 tot 10 kW en de Deep Blue saildrive 25 kW. Daar worden nu de Deep Blue 50 en 100 kW met saildrive aan toegevoegd. Torqeedo ontwikkelde deze aandrijvingen in samenwerking met het bekende ZF, die tekende voor de staartstukken die het enorme koppel van deze motoren weten te hanteren. Hiermee kunnen ook grotere zeiljachten tot ca. 30 m. lengte worden voorzien van de compleet geïntegreerde aandrijvingen, waarin ook de lithium accu’s van BMW worden toegepast.

 

Nieuwe Cruise 10.0 R en FP met TorqLink en nieuwe gashendel
Torqeedo Cruise 10.0 en TorqLink gashendelVoor komend jaar worden de Cruise 10.0 R (outboard) en Cruise 10.0 FP (POD) technisch op een aantal punten verbeterd. De motoren zijn nu ook voorzien van TorqLink, een communicatieprotocol dat oorspronkelijk voor de Deep Blue serie werd ontwikkeld. Daarmee is een naadloze integratie met de Power 48-5000 lithium accu’s en de diverse verkrijgbare gashendels en displays mogelijk. Er wordt tevens een nieuwe gashendel met display combinatie aan toegevoegd. Deze is standaard voorzien van een kleurenscherm met alle gewenste informatie en ingebouwde bluetooth, waardoor hij ook gecombineerd kan worden met de Torqeedo Torq Trac app voor de smartphone. Ondanks dit alles is de prijs van deze complete bedieningshendel slechts € 300.

Nieuwe 2021 brochures
U kunt hier de nieuwe Torqeedo brochures downloaden:
2021 Torqeedo catalogus Engels
2021 Torqeedo commercial catalogus Engels 

 

Torqeedo presentatie 2021

Bekijk hieronder de Torqeedo digitale presentatie met o.a. de nieuwe producten voor 2021.

 

Op 4, 5 en 6 september neemt De Stille Boot deel aan het Dutch Yachting Weekend in Medemblik

Een kleinschaliger evenement dan de HISWA te water, maar daarom niet minder interessant. Een aantal toonaangevende Nederlandse werven laten hun boten en schepen daar zien, zoals Saffier, Jachtwerf Heeg/Pointer Yachts en Admiral’s Tender. De Stille Boot is motorleverancier van deze werven en daarom laten wij daar de Torqeedo en WaterWorld motoren zien, die in deze schepen worden toegepast.

De show vindt plaats op de werf van Contest Yachts. Op zondag om 15.00 u. geven wij een presentatie over de stand van zaken rond elektrisch varen. Wij begroeten u graag in Medemblik!

Meer informatie: https://dutchyachtingweekend.nl

Omdraaien vaarrichting Torqeedo Travel of E21 E22 E23 melding oplossen

Mocht u een E21, E22 of E23 melding krijgen op uw Torqeedo motor, of u wilt de vaarrichting omdraaien, dan kunt u dit doen door een kalibratie van de bedieningshendel uit te voeren.

Een kalibratie voert u als volgt uit:

 1. Houd de CAL-toets tien seconden ingedrukt.
  In het display verschijnt cal up.
 2. Zet de bedieningshendel op vol gas voorwaarts.
 3. Druk de CAL-toets in.
  In het display verschijnt cal stp.
 4. Zet de bedieningshendel in de neutrale positie.
 5. Druk de CAL-toets in.
  In het display verschijnt cal dn.
 6. Zet de bedieningshendel op vol gas achterwaarts.
 7. Druk de CAL-toets in

In onderstaande video worden bovenstaande stappen uitgelegd:

Eerste mijlpaal in project voor waterstof coach boat

De Stille Boot is onderdeel van een consortium van bedrijven en instellingen die de uitdaging zijn aangegaan een duurzame coachboot te ontwikkelen. De vraag kwam van het KNVW, die voor de nationale zeilploeg de coaches in hun volgboten net zo duurzaam wil laten varen als de zeilers zelf. Het Sailing Innovation Center heeft vervolgens een consortium van bedrijven bij elkaar gebracht dat de handschoen heeft opgepakt. Zie deze film waarin de eerste stap binnen dit project is te zien.