Elektrisch Varen Paviljoen met 10 elektrische boten op HISWA te water

De Stille Boot laat op de HISWA te water niet alleen haar complete range motoren, accu’s en
bijbehorende componenten zien, maar ook de toepassing daarvan in een brede reeks boten.
Bijzonder zijn de 3D geprinte Duurzame Sloep 635 met WaterWorld 4.0 inboard, de snelle
ZenPro 580 RIB met Torqeedo Deep Blue 50 outboard en een sloep op waterstof met
Torqeedo Cruise 2.0.

De presentatie vindt plaats op het eigen Elektrisch Varen Paviljoen ‘Boot aan Stroom’, met
daaromheen de boten in het water. Zo kan de bezoeker een goed beeld krijgen van de
praktisch toepassing van verschillende elektrische aandrijvingen in verschillende soorten
boten.

Op het Paviljoen met standnummer J06 zijn de motoren zelf uiteraard ook te zien: De
WaterWorld inboard motoren van 4 tot 15 kW en de Torqeedo range van 0,6 tot 100 kW.
Geschikt voor boten en jachten van 2 tot 35 m. lengte!
Daarnaast laat De Stille Boot haar bij elektrisch varen horende aanbod zien van merken als
Solbian (flexibele overloopbare zonnepanelen), Genasun (solar laadregelaars), LCE (lood
carbon accu’s), Aces (lithium accu’s), Sentinel (remote boat monitoring) en Simarine
(accumonitors).

De getoonde boten zijn:

  1. Pointer 25 – Jachtwerf Heeg
  2. Anker Alexia 730 – Anker Boten
  3. Stender 650 – ZWF Yachts
  4. Duurzame sloep 635 – Duurzame Sloep
  5. ZenPro 580 – Naviwatt
  6. Rand Picnic 18 – Omtzigt Watersport
  7. ZuidWesterSloep 525 – ZuidWesterSloep
  8. ASTender 340 – The Boatshed
  9. Highfield – Fort Marina
  10. H2-elektrische sloep – Consortium H2C

Bezoek ons op de HISWA te water Elektrisch Varen Paviljoen ‘Boot aan Stroom’ standnummer: J06 van 1 tot en met 5 september 2021 in de Batavia Haven, Lelystad

Elektrisch aangedreven AdmiralsTender 28

Gezien door Jachtbouw Actueel op de Boat Show Hollandse Plassen: de eerste elektrisch aangedreven AdmiralsTender 28. “We kregen steeds meer vragen van klanten of er ook een elektrische AdmiralsTender leverbaar was”, aldus Foppe Jan Smit, “daarom hebben we deze versie samen met De Stille Boot ontwikkeld. Als alternatief voor een kleine diesel; voor watersporters die stil en schoon willen varen. Er zijn een ander roer en een aan gepaste schroef geplaatst en ook de schroefasinstallatie is optimaal uitgelijnd en daardoor stil.”
Marcel Schaap van De Stille Boot vult aan: “Onder de motorkap staat een WaterWorld elektromotor van 15 kW, waarmee deze AdmiralsTender ook waterverplaatsend mooi vaart. Met 16 km/u komt hij boven de rompsnelheid en dat is dus een stap sneller dan je zou verwachten. De elektromotor is gecombineerd met drie Torqeedo lithium accu’s van 5 kW elk, dus in totaal 15 kW. Goed voor een volle dag varen. Met de snellader zijn de accu’s in een paar uur te laden.
www.admiralstender.com

Kom vrijblijvend proefvaren in Amsterdam!

Van vrijdag 9 t/m zondag 11 juli presenteren wij ons op het schip De Pelikaan van Werf Amsterdam aan de Haparandadam 52. Daar kunt u alle informatie krijgen over elektrisch varen, maar u kunt het ook ERvaren. In samenwerking met onze Amsterdamse partner Kenco worden proefvaarten aangeboden in diverse boten. Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u hier. Wees welkom!

Elektrisch varen op Boatshow Hollandse Plassen

Meer weten over elektrisch varen? Kom naar de Boatshow Hollandse Plassen a.s. vrijdag 2 t/m zondag 4 juli bij Kempers Watersport in Aalsmeer. Wij zijn erbij, maar bv. ook AdmiralsTender, iSloep, Verschuur Watersport en Jachthaven Poelgeest. Veel van hun sloepen en tenders zijn leverbaar met onze elektrische aandrijvingen van Torqeedo en WaterWorld!

 

Dutch Yachting Weekend 2021

Komend weekend (vr. 25 – zo. 27 juni) nemen we deel aan het Dutch Yachting Weekend bij Contest Yachts in Medemblik. Daar is een collectie mooie motor- en zeilschepen te zien van de meest toonaangevende Nederlandse jachtwerven, zoals Contest, Saffier, Pointer en Admirals Tender. Veel daarvan worden ook elektrisch aangeboden, met WaterWorld en Torqeedo aandrijvingen natuurlijk!
U bent van harte welkom op onze stand. Vooraf registreren op de website van de show is wel nodig.

Maurice Fransen nieuwe senior account manager bij De Stille Boot

Hij stelt zichzelf voor:

Ik ben blij om u te kunnen melden dat ik per vandaag, maandag 1 maart start met mijn nieuwe baan bij De Stille Boot.
Na alle mooie werkervaringen die ik de afgelopen 10 jaar bij Mercury heb opgedaan, ben ik toe aan de volgende sales en marketing stap in mijn loopbaan.

Ik heb een hele goede indruk gekregen van De Stille Boot en hoe de onderneming zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.
Het team van de Stille Boot heeft het elektrisch varen in Nederland op de kaart gezet. De ambities en uitdagingen van de onderneming spreken mij erg aan. Tijdens de prettige gesprekken met Marcel Schaap, Anton van Wijk en Ymbert Wouda werd mijn enthousiasme voor Torqeedo en Waterworld verder aangemoedigd.

Mijn affiniteit met de maritieme sector en dat het varen verder wordt verduurzaamd d.m.v. elektrische voortstuwing, is groot.
Ik heb het sterke gevoel dat mijn uitgebreide ervaring met de professional- en leisure watersport markten, producten en diensten, evenals mijn netwerk van contacten, mij een solide basis geven om verantwoordelijkheden op mij te nemen.

De Stille Boot staat voor de toekomst op het water waarin we de wereld een stukje stiller en schoner maken.Graag zet ik mijn kennis en ervaring in om samen met de klanten van De Stille Boot en samen met mijn nieuwe collega’s, onderdeel van die toekomst te zijn.

Maurice Fransen