Elektrisch varen betaalbaarder: ruim 10% prijsverlaging WaterWorld accu

Vorig jaar introduceerde De Stille Boot de nieuwe, door WaterWorld in eigen huis geproduceerde, 48-6500 lithium accu. Voordelen: een volledig geïntegreerd systeem, makkelijk te installeren, lange levensduur en daardoor een verlengde garantietermijn van 3 jaar. Dat sloeg aan, en door het groeiende productievolume kunnen nu de prijzen met meer dan 10% verlaagd worden.

De WaterWorld accu
Deze WW 48-6500 accu werkt op 48 V en heeft een bruikbare capaciteit van 6,5 kWh. Het is een moderne accu, met veilige LFP (lithium-ijzer-fosfaat) cilindrische cellen , verpakt in een stevige aluminium behuizing.  En met een levensduur van meer dan 4000 laad cycli bij 80% ontlading. Eén zo’n accu in combinatie met WW 4 kW motor is vaak al genoeg voor kleinere sloepen of zeilboten. Maar de accu’s laten zich heel gemakkelijk parallel schakelen om de capaciteit uit te breiden, tot 8 stuks ofwel 52 kWh aan toe.

Het geïntegreerde WaterWorld systeem
Voor de gebruiker, maar ook voor de installateur of werf heeft het toepassen van een geïntegreerde elektrische aandrijving grote voordelen. De componenten van het systeem, zoals motor, regelaar, display, gashendel en accu’s worden niet alleen verbonden door stroomkabels, maar ook via een dataverbinding. Zo weet het “brein”van het systeem, de regelelektronica met software, precies wat er zich afspeelt. Belangrijk daarbij is de monitoring van de laadtoestand van de accu’s. Een betrouwbare uitlezing geeft ook een betrouwbare aanduiding van de actuele actieradius op het display. Maar ook het nauwkeurig meten van stroom en temperatuur zorgt voor bescherming van alle componenten. Door die bescherming kan ook de garantie worden verlengd tot 3 jaar. Dat geeft rust en zekerheid.

Duurzaam is ook: made in Holland
De Stille Boot als distributeur van elektrische aandrijvingen en energiesystemen werkt zoveel mogelijk met producten van dichtbij huis. Want duurzaamheid betekent ook: zo min mogelijk transport van goederen over lange afstanden. Waarvan je bovendien vaak niet weet hoe en onder welke omstandigheden ze gemaakt worden. Bij WaterWorld weten we dat wel, want gemaakt in Nederland, met componenten die voor het overgrote deel uit Nederland of Europa komen.

De range motoren bestaat uit een 4 kW, een 7.5, een 10 en een 20 kW inboard motor, geschikt voor motor- en zeilboten tot zo’n 12 meter lengte. Ook is er een 3,5 kW pod motor. En allemaal werkend op het veilige en makkelijk te installeren 48 V.

Kom naar de Hiswa te water!
De Waterworld motoren en accu’s zijn allemaal te zien op de komende Hiswa te Water in Lelystad. Op het Paviljoen elektrisch varen, standnummer A24.  Ze staan niet alleen op de wal, maar zijn ook ingebouwd in een drietal verschillende boten die daar in het water liggen. Met volledig elektrische of een parallel hybride aandrijflijn. U kunt ze dus zien, maar ook (bijna niet) horen!

 

 

Meer informatie over de aandrijflijnen van WaterWorld vindt u op onze website via deze link.