Ervaar elektrisch varen

Maak kennis met elektrisch varen op verschillende evenementen die dit watersportseizoen voor u georganiseerd worden. U kunt zich laten informeren over de mogelijkheden van een elektromotor in uw huidige sloep of schip of oriënteren op een nieuwe combinatie. Op de evenementen in onderstaande overzicht kunt u in het voorjaar en de zomer een proefvaart maken met een boot welke is aangedreven door een elektromotor. Bezoek de afzonderlijke websites voor de mogelijkheden en het aanbod.

Proefvaart mogelijk bij verkooppunten
De Stille Boot heeft een breed netwerk van bedrijven die onze producten verkopen in heel Nederland. U kunt bij deze bedrijven terecht voor informatie over de producten en advies voor de gewenste toepassing in uw situatie. Verschillende bedrijven bieden de mogelijkheid om een proefvaart te maken in een elektrische boot. Neem contact op met een verkooppunt bij u in de regio om te vragen naar de mogelijkheden. U vindt overzicht van de verkooppunten via deze link: Dealernetwerk.

 

Evenement Datum Locatie Informatie Link naar evenement
Boot Düsseldorf 21-29 januari ’23 Messe Düsseldorf Boot Düsseldorf is de grootste indoor bootshow en handelsbeurs voor de watersport in Europa. Met een breed aanbod jachten, open boten, bijboten, kano’s, zeiljachten, accessoires en toebehoren. Toegankelijk voor consumenten en handel. De Stille Boot is aanwezig op de stands van Torqeedo GmgH, WaterWorld Electronics en Solbian Energy Solutions. www.boot.de
Boot Holland 8-12 maart ’23 WTC Expo Leeuwarden Boot Holland is dé indoor bootshow van Nederland en de ideale aftrap voor het watersportseizoen. Naast sloepen, jachten, bijboten en zeilboten is er een ruim aanbod accessoires en scheepselektronica. In de editie van 2023 is er veel aandacht voor duurzame watersport en elektrisch varen. www.boot-holland.nl

 

Professioneel en commercieel gebruik elektrisch varen
Het elektrificeren van professionele en commerciële vaartuigen is een effectieve manier om CO2 te beperken in uw bedrijfsvoering. Emissiereductie is een belangrijk element bij bedrijven die actief zijn in de wegenbouw of waterbouw. Ook voor vaartuigen die worden ingezet voor inspectie of toezicht is elektrisch varen een interessante optie. Daarnaast kan het zijn dat de wateren waarop u vaart zijn aangewezen als een emissievrije zone, nu of in de toekomst.

Door traditionele verbrandingsmotoren te vervangen door elektromotoren verlaagt u niet alleen uw CO2-uitstoot, maar beperkt u ook de brandstofkosten en onderhoudskosten van uw materieel. De Stille Boot en haar wederverkopers rekenen u graag de terugverdienperiode voor en begeleiden u in het ombouwtraject bij een installateur. De evenementen in onderstaande overzicht bieden u als professioneel gebruiker de mogelijkheid te bespreken of elektrificeren een goede optie is voor uw organisatie.