TORQEEDO TRAVEL
Lichte, sterke en compacte elektrische buitenboordmotoren met een ingebouwde accu

Met meer dan 100.000 verkochte exemplaren is de iconische Travel motor sinds 2005 de reisgenoot voor watersporters door zijn efficiëntie, hoogstaande technologie en gebruiksgemak. Met een vermogensrange van 900 tot 1600 Watt, vergelijkbaar met 2.5 tot 5 pk,  zijn de Travel motoren geschikt voor gebruik op zeilboten, compacte sloepen, motorboten en bijboten.

De TRAVEL line-up
De Travel familie bestaat uit 4 motoren met een vermogensrange van 900 tot 1600 Watt, te weten:

 • Travel 903 (900 W)
 • Travel (1100 W)
 • Travel XP (1600 W)
 • Travel XP R (1600 W)

Alle modellen zijn verkrijgbaar in een kortstaart- en langstaart uitvoering. De Travel XP is ook verkrijgbaar op afstandsbediening voor boten met een stuurconsole of bediening vanuit de kuip van een zeilboot.

Alle voordelen op een rijtje

Elektrisch varen brengt veel voordelen met zich mee. De motor maakt bijna geen geluid en u heeft geen uitlaatgassen. Hierdoor geniet u nog meer van de natuur om u heen op het water. 

De Travel motoren bieden u nog veel meer voordelen. We zetten ze voor u op een rijtje:

De Travel motoren zijn eenvoudig in gebruik. U zet de motor gemakkelijk in elkaar en drukt op de aan-knop. U stuurt met de comfortabele bedieningshendel en draait aan het uiteinde om sneller en langzamer te varen. U heeft ook de mogelijkheid achteruit te varen zonder de motor om te draaien.

Alle Travel motoren hebben een accu op de motor. Deze accu kun je makkelijk thuis opladen , en zo nodig onderweg wisselen voor een volle accu. Ideaal als er geen walstroom is bij de ligplaats. De Travel XP is de enige 1600 Watt (5 pk) motor in de markt met een geïntegreerde accu.

De Travel motoren zijn gemaakt van robuuste materialen en geschikt voor intensief gebruik. Zoals de sterke kunststof skeg of de degelijke bedieningshendel en bracket.

Alle Travel modellen zijn de lichtste motoren in hun klasse. Door de modulaire opbouw, kunt u de motor demonteren en in handzame delen verplaatsen.

Travel motoren gaan efficiënt om met het stroomgebruik, hierdoor kunt u langer varen. Met de 90 W (Travel 903) en 180 W (Travel en Travel XP) kunt u de accu in 1 nacht weer opladen voor gebruik.

De Travel motoren hebben allemaal een duidelijk display met ingebouwde GPS in de bedieningshendel waardoor u altijd weet hoe snel u vaart, hoeveel stroom er in de accu zit en lang u nog kunt varen (actieradius). Voor de Travel 903 is een Bluetooth kabel verkrijgbaar waarmee u de vaarinformatie kunt uitlezen op uw mobiele telefoon.

De Travel en Travel XP hebben Bluetooth en Wifi waarmee u contact kunt maken met de gratis TorqView app. Dit is uniek in de markt! De app biedt heel veel informatie en functionaliteit. Zoals routes opnemen en delen met vrienden. Ook vindt u in de app tips als er zich een storting voor zou doen en kunt u de gebruikershandleiding inzien. Met de app kunt u zelfs eventuele systeemupdates thuis uitvoeren. U hoeft hiervoor niet meer naar de dealer.

Met de komst van de Travel en Travel XP opent Torqeedo een nieuw hoofdstuk in compacte elektrische buitenboordmotoren. De motoren onderscheiden zich in de techniek door de volledige systeemintegratie waarin alle componenten naadloos met elkaar communiceren. Hierdoor zijn de motoren efficiënter, leveren betere prestaties en hebben een hogere betrouwbaarheid.

TRAVEL 903

De TRAVEL 903 is de lichtste en stilste elektrische buitenboordmotor in de 900 tot 1000 Watt vermogensklasse en blinkt uit in zijn prijs-kwaliteit verhouding. De standaard meegeleverde 915 Wh accu biedt voldoende actieradius en maakt het uitermate geschikt voor gebruik op een bijboot of open zeil/motorboot tot 5 meter.

Handzaam
De TRAVEL 903 bestaat uit 3 delen, een bedieningshendel/stuurknuppel, een demontabele accu en de motor. De delen zijn eenvoudig te monteren en met de optioneel verkrijgbare tassenset gemakkelijk te vervoeren en op te bergen.

Voldoende actieradius
Op de 915 Wh accu kan u gemiddeld 2 a 2,5 uur varen op de kruissnelheid van de boot. Op beschut water is de vaartijd langer. U verdubbelt uw actieradius door een extra accu mee te nemen. U kunt dan een hele dag varen.

Scherp in prijs
Met de TRAVEL 903 kunt u elektrisch en duurzaam varen tegen een scherpe prijs. Zo gaat uw plezier op het water niet ten koste van het klimaat. Ook mag u varen in de meeste natuurgebieden en emissievrije zones. 

Torqeedo Travel elektrische buitenboordmotor tot 5 pk
TRAVEL en TRAVEL XP

Met de functionaliteit en connectiviteit van de nieuwe TRAVEL en TRAVEL XP opent Torqeedo een nieuw hoofdstuk in compacte elektrische buitenboordmotoren. De TRAVEL is de meest complete 1100 Watt buitenboordmotor in de markt en de Travel XP is de enige 1600 Watt motor met een geïntegreerde accu. De mogelijke toepassingen van deze motoren zijn enorm breed, bijvoorbeeld op een open motorboot, daysailer of open motorboot en evengoed op een compacte sloep.

Optimaal bedieningsgemak
Alle functies van de TRAVEL en TRAVEL XP zijn met nieuwe technieken ontwikkeld. Dit ziet u terug in de ongekende mogelijkheden van oa. de bedieningshendel, de bracket en de accu.
Bekijk het gemak in de feature top 10, klik hier

Altijd up-to-date met de TorqView app
Alle belangrijke vaarinformatie kunt u niet alleen uitlezen in het full colour display op de bedieningshendel, maar ook in de TorqView app. Deze app geeft u inzicht en controle over de gevaren routes en het energieverbruik. Ook kunt u zelf systeemupdates van de motor uitvoeren via een Bluetooth of Wifi verbinding met uw mobiele telefoon. Dit is ongekend en uniek in de markt.
Bekijk de mogelijkheden van TorqView, klik hier

Dynamisch vaargedrag
Door de volledige systeemintegratie werken alle onderdelen van de motor naadloos met elkaar samen. U merkt dit in de kracht en het acceleratievermogen van de TRAVEL en TRAVEL XP. Hierdoor kunt u snel reageren in situaties waarin dat belangrijk is.

Kies uit 4 packages met de juiste actieradius

Afhankelijk van het type boot en uw vaarwensen kiest u de Travel motor met het juiste vermogen en een bijpassende accu. U heeft keuze uit de volgende packages:

De Basic Package bestaat uit een Travel 903 met een 915 Wh lithium accu.

Hoe lang kunt u varen met de Basic Package*?

Travel 903 – 915 Wh accu
op een opblaasboot
Travel 903 – 915 Wh accu
op een open motorboot
7.1 km/u – 1,5 uur
5.8 km/u – 2,5 uur
3.0 km/u – 13 uur
7.9 km/u – 1,5 uur
6.1 km/u – 2,75 uur
3.9 km/u – 13 uur

* Afhankelijk van factoren zoals boottype, lading, propeller en omgevingsomstandigheden.
Cijfers voor snelheid en bereik zijn indicatief en vormen geen garantie voor prestaties.

De Essential Package bestaat uit een Travel een 1080 Wh lithium accu.

Hoe lang kunt u varen met de Essential Package*?

TRAVEL – 1080 Wh accu
op een 3.8 meter opblaasboot
TRAVEL – 1080 Wh accu
op een 6 meter zeilboot
5.6 km/u – 4 uur
7.6 km/u – 2 uur
8.6 km/u – 1 uur
5.5 km/u – 4 uur
7 km/u – 2 uur
8.4 km/u – 1 uur

* Afhankelijk van factoren zoals boottype, lading, propeller en omgevingsomstandigheden.
Cijfers voor snelheid en bereik zijn indicatief en vormen geen garantie voor prestaties.

De Basic Package bestaat uit een Travel met een 1425 Wh lithium accu.

Hoe lang kunt u varen met de Range Package*?

TRAVEL – 1425 Wh accu
op een 3.8 meter opblaasboot
TRAVEL – 1425 Wh accu
op een 6 meter zeilboot
5.6 km/u – 5 uur
7.6 km/u – 2,5 uur
8.6 km/u – 1,5 uur
5.5 km/u – 5 uur
7 km/u – 2,5 uur
8.4 km/u – 1,5 uur

* Afhankelijk van factoren zoals boottype, lading, propeller en omgevingsomstandigheden.
Cijfers voor snelheid en bereik zijn indicatief en vormen geen garantie voor prestaties.

De Power Package bestaat uit een Travel XP met een 1425 Wh lithium accu.

Hoe lang kunt u varen met de Power Package*?

TRAVEL XP – 1425 Wh accu
op een 3.8 meter opblaasboot
TRAVEL XP – 1425 Wh accu
op 2-tons zeilboot
6.5 km/u – 3 uur
7.8 km/u – 1,5 uur
10 km/u – 0,75 uur
5.8 km/u – 3 uur
7,6 km/u – 1,5 uur
9.4 km/u – 0,75 uur

* Afhankelijk van factoren zoals boottype, lading, propeller en omgevingsomstandigheden.
Cijfers voor snelheid en bereik zijn indicatief en vormen geen garantie voor prestaties.

Vaart u gemiddelde afstanden, dan is de standaard Travel accu voor u voldoende. Wilt u langer varen? Dan kiest u voor de Travel XP accu. Of ga voor volledige vrijheid met 2 accu’s.

Een slimme en veilige accu

Binnenin de lithium accu van de Torqeedo Travel motoren zitten een groot aantal cellen. De kwaliteit daarvan is allesbepalend. Torqeedo past sterke, individueel gelaste cilindrische cellen van hoge kwaliteit toe, meervoudig beschermd en voorzien van een geavanceerd BMS (Batterij Management Systeem).

Batterij Management Systeem
Een BMS is belangrijk voor een lange levensduur en een veilig gebruik van de accu. Het zorgt er voor dat de afzonderlijke cellen niet overladen worden of te ver worden leeg getrokken. Ook reguleert het de warmte die ontstaat tijdens het laden en het gebruik en beschermt het tegen kortsluiting. Dat is een groot voordeel ten opzichte van goedkopere en kwetsbaardere zogenaamde pouch cells, die gevoelig zijn voor warmte, vibratie en schokken en daardoor een kortere levensduur hebben.

Opladen op 230 V, 12 V en solar
Voor alle accu’s van de Torqeedo Travel motoren geldt dat ze standaard worden uitgeleverd met een 230 V acculader. Optioneel is een kabel verkrijgbaar om op 12 V te laden.

Wilt u de accu opladen op zonne-energie? Dan kunt u voor de TRAVEL 915 Wh accu als optie een 60 W zonnepaneel bestellen. Voor de TRAVEL en TRAVEL XP accu is optioneel een kabel beschikbaar waarmee u een zonnepaneel tot 200 W kunt aansluiten.

Specificaties en prijzen
TRAVEL 903TRAVEL*TRAVEL XP (R)
Vermogen (W)90011001600
Vergelijkbaar met (PK)
Asvermogen – Stuwkracht
2,5 – 33 – 45 – 6
Capaciteit accu (Wh)91510801425
Gewicht motor + accu (KG)S 17,3 / L 17,7S 20,2 / L 20,6S 22,2 / L 22,6
RS 23,2 / L 23,6
Gewicht motor excl. accu (KG)S 11,3 / L 11,7S 11,6 / L 12S 12,6 / L 13
RS 13,6 / L 14
Staartlengte (cm)S 62,5 / L 75S 62,5 / L 75S 62,5 / L 75
ZinkanodeOptioneelStandaard op bracket en propellerasStandaard op bracket en propelleras
SysteemintegratieNeeJaJa
TorqTrac of TorqViewTorqTrac***TorqViewTorqView
Adviesprijs incl. 21% btwBasic Package S € 2.245,-
Basic Package L € 2.295,-
Essential Package S € 2.850,-
Essential Package L € 2.900,-
Range Package S € 3.150,-**
Range Package L € 3.200,-**
Power Package S € 3.725,-
Power Package L € 3.775,-
Power Package RS € 3.945,-
Power Package RL € 3.995,-

* Specificaties Travel Essential Package
** Prijzen Travel Range Package met 1425 Wh accu
*** TorqTrac is optioneel.
S = Kortstaart, L = Langstaart, R = Afstandsbediening

De TRAVEL en TRAVEL XP feature top 10

Bij de ontwikkeling van de TRAVEL en TRAVEL XP zijn alle belangrijke functies geoptimaliseerd. 

 1. Click & Play accu (geen kabels)
 2. Full Colour TorqLink display
 3. Opladen op 12 V, 230 V en solar
 4. 2 x tilt (tot 90°) & 4 ondiepwaterstanden
 5. 3 x stuurhoek (gefixeerd, 60° & 360°)
 6. Anodes op bracket en propelleras
 7. Stuurhoek tiller tot 90° en neerklapbaar
 8. 2 verschillende accu’s (1080Wh & 1425 Wh)
 9. 2 propellers (efficiënt en weedless)
 10. Robuuste kunststof skeg (verwisselbaar)
De TorqView app

De TorqView app biedt u oneindig veel informatie en plezier. U download de gratis app en maakt door middel van Bluetooth of Wifi contact met de TRAVEL of TRAVEL XP motor. U vindt in de app onder andere:

Dashboard
Met realtime snelheid, verbruik, range, GPS-locatie op kaart, laadstatus en meer.

Altijd up-to-date
Firmware updates voor hoofdcomponenten zelf uit voeren via Wifi of Bluetooth connectie met uw mobiele telefoon.

Routes opnemen en delen
Logboek route, vaartijd, snelheid en afstand per trip en totaal afgelegde afstanden. Het vastleggen van hotspots op de kaart en het delen van de gewenste informatie met vrienden in eigen community

Service
Toegang tot de gebruikershandleiding, zelfhulptips bij mogelijke storingen, onderhoudsmelding, contact met uw onderhoudspartner en de Torqeedo Service.

Controle en inzicht
Locatie, laadstatus en geofencing bij Wifi of Bluetooth connectie.

Bezoek de dealer

Bezoek de Torqeedo dealer in uw regio of gespecialiseerde webshop voor meer informatie en een passend advies bij uw persoonlijke situatie.

Documentatie

Brochure Torqeedo Travel 2024

Prijslijst en accessoires Torqeedo Travel 2024

Voor de handleiding, technische tekeningen en antwoorden op veel gestelde vragen bezoek je de support en service pagina.