Subsidie alarm: Booteigenaren in de provincie Zuid-Holland opgelet!

Zuid-Holland gaat voor duurzame waterrecreatie met subsidieregeling elektrisch varen

Om schone en duurzame waterrecreatie te stimuleren, heeft de provincie Zuid-Holland een subsidieregeling ontwikkeld voor de ombouw van boten van een fossiele naar een elektrische motorisering. Deze regeling is bestemd voor particuliere booteigenaren die ingezetene zijn en hun boot afgemeerd hebben in de provincie Zuid-Holland. Aanvragen voor deze subsidie kunnen ingediend worden vanaf 16 november.

Stimuleren buitenrecreatie
Zuid-Holland wil een aantrekkelijke, gezonde, veilige en concurrerende provincie zijn waar mensen, zowel bewoners, forensen als toeristen, met plezier wonen, werken en recreëren. Het ontstaan van Zuid-Holland is onlosmakelijk verbonden met het water. Als natuurlijke verbinder van stad en land levert het vaarwegennetwerk met zijn waterfronten een belangrijke bijdrage aan het woon- en vestigingsklimaat.

De subsidie ter stimulering van elektrisch varen komt voort uit de ambities van de startnotitie Sport & Recreatie. Hiermee wil de provincie haar inwoners stimuleren in hun vrije tijd meer naar buiten te gaan om te bewegen en te recreëren. Zoals varen op gastvrij en beleefbaar water, met een goede balans tussen waterrecreatie, natuur en milieu. Elektrisch varen is hiervoor de aangewezen manier.

Interessante regeling voor booteigenaren
De elektromotor is door de aandacht voor duurzaamheid en de energietransitie bezig aan een opmars op het water. De subsidieregeling biedt particuliere booteigenaren in Zuid-Holland nu de mogelijkheid sneller de overstap te maken door een tegemoetkoming in de ombouwkosten van maximaal € 4.000,-.

De regeling in het kort:

  • beschikbaar voor particuliere inwoners van de provincie Zuid-Holland.
  • met boten die in Zuid Holland hun ligplaats hebben.
  • het gaat alleen om inboard motoren, geen outboards.
  • het gaat om ombouw van bestaande boten, geen nieuwe boten.
  • en alleen 100% elektrisch, geen hybride aandrijving.
  • aanvragen kunnen ingediend worden vanaf 16 november, zolang het budget strekt..
  • de subsidie bedraagt 25% van de totale kosten van ombouw, met een maximum van € 4.000 per boot.
  • het totale budget is € 100.000,-.
  • wie het eerst komt die het eerst maalt.

Alle voorwaarden en een toelichting kunt u lezen in de regeling via deze link. Het budget voor deze regeling is beperkt, dus het is zaak om zo snel mogelijk gebruik te maken van deze uitgelezen kans!

Aanvragen subsidie
Wilt u gebruik maken van deze subsidie dan kunt u uw aanvraag indienen via de website van de provincie Zuid-Holland via het subsidieportaal via deze link.

Voor een duidelijke uitleg over het invullen van de aanvraag kunt u deze link volgen.

Erkende ombouwstations
Via de dealerlocator op onze website vindt u een erkende installateur die de ombouw voor u als booteigenaar kan realiseren. Van het juiste advies tot aan de eerste emissievrije vaartocht!

Ga naar de dealerlocator via deze link.

 

 

 

 

WaterWorld – De juiste inboardmotor voor uw boot
Als expert in elektrisch varen biedt De Stille Boot een totaaloplossing voor de elektrificatie van onder andere pleziervaartuigen. De inboardmotoren van WaterWorld zijn compact in formaat, eenvoudig in gebruik en zeer betrouwbaar voor de booteigenaar. Zij zijn dé inboardmotor voor sloepen en jachten met een lengte tot 20 meter. Door de volledige systeemintegratie werken de motor, regelaar en accu naadloos samen voor optimaal vaarplezier. De ombouw zelf is een taak voor de ervaren ombouwstations uit ons dealernetwerk. U vindt het aanbod van WaterWorld via deze link.