Elektrisch en duurzaam varen voert de boventoon op Boot Holland 2023

Dat elektrisch en duurzaam varen geen nichemarkt meer is, wordt duidelijk in het aanbod op Boot Holland. De beurs opent van 8 tot en met 12 maart haar deuren in het WTC Expo in Leeuwarden. Op het duurzaamheidsplein staat een breed aanbod elektrische inboard en outboard motoren, accu’s en oplaadtechnologie en mogelijkheden voor zonne-energie aan boord. Over de gehele beursvloer liggen verschillende soorten elektrisch aangedreven boten en jachten. De lijn naar meer duurzame jachtbouw is ingezet en zichtbaar.

Paviljoen elektrisch varen
De Stille Boot is als aanbieder van totaaloplossingen in elektrisch varen en initiatiefnemer van het paviljoen elektrisch varen in de Frankenhal. Bezoekers kunnen zich laten informeren over de mogelijkheden om 100% elektrisch of hybride te varen en oriënteren op elektrisch aangedreven sloepen, tenders en aluminium werkboten. Ook ligt er een snelvarende rib. Naast alle andere boten op de show liggen op het paviljoen de volgende boten:

ISloep Rapida 666
Qrafter Boats e-Qruiser 600+
Qrafter Boats e-Qruiser 800+  PRIMEUR!
Amersfoort Maritiem Stender 650e
The Green Wave Strana 23
The Green Wave The Green Wave Rib GW6
Dock Steel / Heemhorst Watersport Dock Steel 480e
Dock Steel / Heemhorst Watersport Dock Steel 600e met WaterWorld 3.5kW pod motor  PRIMEUR!
Lioness 455 Van Leeuwen Boten
Lioness 580 Van Leeuwen Boten
Bold 680 Bold Boating / Nova Watersport

Primeurs elektrisch varen
Qrafter e-Qruiser 800+
Naast de succesvolle e-Qruiser 600+ biedt Qrafter Boats vanaf dit seizoen de nieuwe Qrafter e-Qruiser 800+ aan. Op Boot Holland is deze stijlvolle aluminium tendersloep voor het eerst te bewonderen door het publiek. De e-Qruiser 800+ is standaard uitgerust met een betrouwbare en krachtige elektromotor van WaterWorld. Het biedt plaats aan maar liefst 10 personen voor een ontspannen dag op het water. In de cabine in de boeg bevinden zich 2 slaapplaatsen waardoor de sloep ook gebruikt kan worden als weekender voor langere vaartochten in de regio. Met het grote accupakket kan probleemloos een volledige dag gevaren kan worden.

De e-Qruiser 800+ van Qrafter Boats is te zien op het paviljoen elektrisch varen, standnummer 4118.

 

Dock Steel 600e met WaterWorld 3.5 kW pod motor
Dock Steel brengt op de beurs een primeur met de robuuste 600E aluminium boot uitgerust met de nieuwe 3.5kW stuurbare pod motor van WaterWorld. Deze pod motor onderscheidt zich door de hydrodynamische vormgeving en hoge efficiëntie. In combinatie met het goed gestroomlijnde onderwaterschip van de Dock Steel 600E zorgt dit voor een optimale actieradius. De motor wordt bediend vanaf het middenconsole en alle belangrijke vaarinformatie, zoals het verbruik en de resterende actieradius is zichtbaar op het digitale display. In de zitting achterin de boot is voldoende ruimte voor de lithium accu’s die de benodigde energie leveren voor een hele dag op het water.

De Dock Steel 600e en de WaterWorld pod motor is te zien op het paviljoen elektrisch varen, standnummer 4118.

 

ISloep Rapida 650
ISloep introduceert op Boot Holland de nieuwe Rapida 650. Een eigentijdse tender met de herkenbare strakke Italiaanse vormgeving van de Rapida modellenlijn. Net als de grotere Rapida 750 heeft de 650 een comfortabele rondzit in de boeg en een zonnedek aan de achterzijde. Door het efficiënte ontwerp van het onderwaterschip is deze tender geschikt voor elektrisch varen. Hiervoor biedt de werf de elektrische inboard motoren van WaterWorld aan.

De Rapida 650 is te zien op de stand van ISloep, standnummer 4111.

 

Delphia 10 Lounge
In het grotere segment brengt Tornado Sailing uit Makkum de primeur van de nieuwe Delphia 10 Lounge. Dit model biedt alle voordelen van de Delphia 10 in een ruime open kuip met comfortabele zitruimte. Kenmerkend is het feit dat het leefgedeelte zich op 1 niveau bevindt. Voorin de boot is een ruime eigenaarshut en natte cel. Om mindfull te kunnen cruisen is deze Lounge versie uitgerust met een Torqeedo Deep Blue elektromotor met een vermogen van 50 kW en een Deep Blue i3 lithium accupakket.

De Delphia 10 Lounge is te zien in de Saksenhal op standnummer 3232.