Conferentie Elektrisch Varen ‘23

Op weg naar elektrische voortstuwing en duurzame jachtbouw

 

Op woensdag 15 februari vindt in Heeg de Conferentie Elektrisch Varen plaats. Een evenement voor professionals werkzaam in de watersport en jachtbouw waarin elektrische voortstuwing en duurzaamheid centraal staat. Het programma bestaat uit interessante keynote speeches van toonaangevende spelers in de markt en workshops met uiteenlopende onderwerpen.

De roep uit de markt om meer duurzame jachtbouw wordt sterker. Daarnaast vraagt veranderende wet- en regelgeving om aanpassingen van bestaande sloepen en jachten naar elektrisch varen. Om deze vraag succesvol te beantwoorden is er veel informatie, kennis en training nodig. Met de Conferentie Elektrisch Varen krijgen professionals een beeld van de facetten die hierbij een rol spelen en worden ze geholpen in het transitieproces.

 

Keynote speakers met een duidelijke boodschap


Martin Schemkes
, Brand director Delphia van Groupe Beneteau is één van de keynote speakers op de conferentie. Groupe Beneteau heeft zich tot doel gesteld in 2030 jachten te bouwen met een minimale ecologische footprint. Binnen het merk Delphia is de keuze gemaakt vanaf 2024 alleen nog elektrisch aangedreven jachten te leveren onder het concept Mindfull Cruising. Schemkes gaat tijdens de conferentie in op het transitie van Delphia naar duurzame jachtbouw.

Naast Martin Schemkes spreekt Matthias Schubert, Director Commercial Sales van Torqeedo, over de internationale ontwikkelingen van elektrische voortstuwing. Erik Regterschot neemt de deelnemers mee in de gevolgen voor de watersport van het project Amsterdam Uitstootvrij 2025 waar hij als consultant vanuit RoyalHaskoningDHV bij de Gemeente Amsterdam betrokken is. Amsterdam is voorloper in de overgang naar emissievrij vervoer. De komende jaren zullen meer steden en gebieden dit voorbeeld overnemen en is het belangrijk dat de watersportbranche en jachtbouw hier klaar voor is.

Ook Michaël Steenhoff, Manager Jachtbouw van brancheorganisatie Hiswa Recron, verzorgt een keynote over de thema’s die een rol spelen bij duurzaamheid in de watersport en recreatiesector. De deelnemers volgen daarnaast 4 interactieve workshops met uiteenlopende thema’s. Er is keuze uit 9 verschillende onderwerpen die aansluiten bij de breedte en diversiteit van de markt.

Bijzonder boten on display
Tijdens de conferentie zijn er bijzondere elektrisch aangedreven boten te zien, zoals de Candela C8 en de H2 Coach Boat. De Candela is een unieke snel varende foilende tender die uiterst efficiënt kan varen en gebruik maakt van vliegtuigtechnologie. De H2 Coach Boat is een snel varende elektrisch aangedreven rib die de benodigde energie haalt uit een lithium accu in combinatie met een brandstofcel en waterstof.

Aanmelden
Deelnemen aan de Conferentie Elektrisch Varen is nog mogelijk tot en met maandag 13 februari. Bezoek de webpagina voor meer informatie over het programma, de sprekers en de workshops:  www.destilleboot.n/cev.

 

De Conferentie Elektrisch Varen heeft inmiddels plaatsgevonden.
Voor meer informatie over de onderwerpen kunt u een mail sturen naar info@destilleboot.nl

 

De conferentie is een initiatief van De Stille Boot in samenwerking met leidende spelers in de markt van duurzaam varen zoals Vripack, Groupe Beneteau, Torqeedo, The Green Wave, WaterWorld Electronics, H2 Marine Solutions en Mobile Power Pack. Elk met een eigen specialisme, maar met een duidelijke gezamenlijk doel: De spelers in de Nederlandse watersport ondersteunen in het transitieproces naar elektrische voortstuwing en duurzame jachtbouw.