Prototype E-Pusher S operationeel voor het vervoer van bouwafval in de binnenstad van Utrecht

KOTUG draagt bij aan de leefbaarheid van steden door duurzame, betaalbare waterlogistieke oplossingen aan te bieden voor de binnenvaart, zoals de elektrisch aangedreven E-Pusher.

Het kleinste formaat van de E-Pusher, de E-Pusher S is een duwboot die met modulaire duwbakken ingezet wordt voor het vervoeren van bouwafval, (bedrijfs)afval en andere ladingen in en uit waterrijke binnensteden, zoals Delft en Utrecht.

Het prototype van de E-Pusher S, de CityBarge One, wordt aangedreven door 2 stuurbare Torqeedo 10kW Pod-motoren. Het hoge koppel van de elektromotoren is een groot voordeel en belangrijk bij de duwfunctie van de boot. Elke motor is voorzien van een Torqeedo lithium ion accubank met een capaciteit van 21kWh. Voldoende energie om een dag inzet te leveren met een zware vracht.

De duwboot is uitgerust met GPS-sensoren en detectiecamera’s. Op termijn kunnen nieuwe toepassingen worden ingeplugd zoals Google Maps en slimme planningssoftware waardoor de boot autonoom zou kunnen varen.

Meer informatie over de KOTUG E-Pusher en de toepassingen vindt u via deze link: www.citybarge.eu/

Wilt u weten hoe elektrische voortstuwing binnen uw project ingezet kan worden? Bezoek de website van De Stille Boot voor meer informatie en neem contact op. www.destilleboot.nl/

Foto: KOTUG