Mindfull Cruising met de full electric Delphia 11 en Torqeedo Deep Blue

Onder het concept Mindfull Cruising biedt Delphia haar klanten de mogelijkheid om met een minimale ecologische footprint te genieten van een unieke en comfortabele ervaring op meren en kanalen. Vanaf 2024 biedt de bouwer van motorjachten, een van de merken onder de Beneteau Group, alleen nog elektrisch aangedreven jachten aan. 

De Delphia 11 Sedan electric met een Torqeedo Deep Blue motorisering is het eerste model in het nieuwe concept. Tijdens de perspresentatie van deze primeur begin april op het Friese binnenwater en het IJsselmeer kwamen de goede vaareigenschappen en de voordelen van de elektromotor naar voren. De kracht en het zeer directe reactievermogen geven de schipper optimale controle. De rust aan boord tijdens het varen maakt de comfortabele ervaring compleet.

De overgang naar volledig elektrische motorisering is gemaakt met het oog op de toekomst. Voor de motorisering en bijbehorende elektrische installatie heeft Delphia gekozen voor de producten, kennis en ervaring van Torqeedo. De Delphia 11 Sedan electric is voorzien van een Torqeedo Deep blue 50i motor met een vermogen van 50kW, vergelijkbaar met een 80pk verbrandingsmotor. Afhankelijk van de gewenste actieradius wordt de benodigde energie geleverd door 1 of 2 Torqeedo i3 lithium batterijen met een capaciteit van 40kWh elk. 

Met een batterijpakket van 80kWh, vergelijkbaar met de accucapaciteit van een Tesla model 3 long range, kan de boot tot 8 vaaruren maken op een kruissnelheid van ca. 9 kilometer per uur. Het opladen van de accu kan aan het einde van de dag met een standaard 230V aansluiting in de jachthaven of optioneel met een 22 kW snellader als er een 3 fasen aansluiting voor handen is.

Met een ruime loungehoek in de salon, 2 comfortabele hutten (slaapplaats voor 4 tot 5 personen) en een royale keuken, biedt het schip alle mogelijkheden voor een langer verblijf op het water. Via een omvormer levert het accupakket ook 230 V voor de keukenapparatuur en het opladen van mobiele apparaten. Het dak van de Delphia 11 Sedan electric is voorzien van  flexibele, overloopbare zonnepanelen. Deze verlengen de vaarrange en ondersteunen de stroomvoorziening aan de interne systemen.

Voor meer informatie over de Delphia 11 Sedan electric volgt u deze link of brengt u een bezoek aan Tornado Sailing in Makkum. Een proefvaart behoort tot de mogelijkheden. Tornado Sailing is de importeur van de Delphi motorjachten voor de Benelux.