Zeeland Electric Boat Show & Zero Emission Boat Show

27 april t/m 1 mei 2022 – Goes

Maak kennis met elektrisch varen en emissievrije watersport!

Vanaf Koningsdag staat de Oostschans aan het kanaal in Goes een weekend lang in het teken van elektrisch varen tijdens de Zeeland Electric Boat Show (ZEBS). Het publiek krijgt een unieke kans om kennis te maken met de ontwikkeling en mogelijkheden van watersport op een milieuvriendelijke manier. ZEBS vindt plaats van woensdag 27 april tot en met zondag 1 mei in Goes en wordt georganiseerd door The Green Wave. 

Aanbod en activiteiten
Het aanbod op ZEBS is divers en ruim. Enkele voorbeelden van wat bezoekers mogen verwachten tijdens de bootshow zijn: Saffier zeiljachten en daysailers, Candela draagvleugelboten, de Scandinavische Rand boten en de 3D-geprinte Duurzame Sloepen. Allen aangedreven door elektrische voortstuwing. De klipper Avontuur zal ook enkele dagen aan de steiger liggen om te bezichtigen. De Avontuur werkt actief aan emissiereductie door het gebruik van blauwe diesel en duurzame materialen in haar activiteiten.

Tijdens de show zijn er allerlei workshops, proefvaarten, lezingen en demo’s. Het publiek kan kennis maken met een enorm scala aan elektrisch varen en andere watersportactiviteiten. Iedereen kan hier gratis op inschrijven. Daarnaast zijn er foodtrucks en er is animatie voor de kinderen, zoals op afstand bestuurbare bootjes, een elektrisch surfboard, roeien en suppen, allemaal met Zero Emission. De volledige draaikom van de haven van Goes is voor het evenement beschikbaar. De activiteiten vinden dagelijks plaats tussen 11.00 en 18.00 uur.

Bezoek voor een overzicht van het aanbod en activiteitenprogramma www.electricboatshow.eu en schrijf gratis is.

The Green Wave
The Green Wave specialiseert zich in alles op het gebied van elektrisch varen. Zoals elektrisch uitgevoerde boten, surfplanken en motoren. Het assortiment boten bevat oa. de daysailers van Saffier Yacht en de tenders van Rand die aangedreven worden door de Torqeedo Cruise motoren. Naast verkoop van producten bouwt The Green Wave ook boten om van traditionele diesel- en benzinemotoren naar elektrisch. Hiervoor bieden zij oa. de motoren van Torqeedo en WaterWorld aan. Meer informatie over het assortiment vindt u op www.thegreenwave.nl.