Saffier SE 33 LIFE, Boat of the year ‘22 en elektrisch aangedreven door Torqeedo

Saffier Yachts sleept deze prestigieuze titel voor de 4e keer in de wacht. Een enorme prestatie. Deze dagzeiler is ontwikkeld in dezelfde designfilosofie van de succesvolle 27 Leisure: een breed achterschip, alles te bedienen vanuit de stuurman positie en voldoende ruimte om heerlijk te kunnen relaxen.

Duurzaamheid is een belangrijk issue in het ontwerpproces en de bedrijfsvoering bij Saffier Yachts. Al 10 jaar biedt de werf de mogelijkheid de dagzeilers met een POD motor van Torqeedo te laten uitrusten. De besparing in ruimte en gewicht van een elektromotor ten opzichte van een traditionele dieselmotor zorgt voor nog betere vaareigenschappen van de jachten onder zeil en…stiller op de motor!

De Saffier SE 33 LIFE is leverbaar met een Torqeedo Cruise 10.0 FP POD motor. De benodigde energie wordt geleverd door 2 Torqeedo 48-5000 lithium accu’s en bieden een actieradius van 5 uren varen. De kleinere Saffier SE 27 Leisure wordt standaard uitgerust met een Torqeedo 6.0 FP.  Dit model ontving in 2021 de titel Boat of the year in de categorie speciale jachten.

Meer informatie over de Torqeedo POD motoren vindt u op onze website https://bit.ly/3m16FdR

Voor meer informatie over de Saffier SE 33 LIFE bezoekt u de website van Saffier Yachts https://bit.ly/3x4TnTJ