Torqeedo
Belangrijke veiligheidswaarschuwing

Torqeedo hecht grote waarde aan de veiligheid van haar producten. Daarom informeren wij u over een mogelijk veiligheidsrisico in verband met bepaalde accu’s van de Travel en Ultralight motoren. Wij vragen uw medewerking om uw accu’s van deze motoren te controleren.

Torqeedo heeft enkele exemplaren van deze motoren aangetroffen waarbij de accubehuizingen niet helemaal waterdicht bleken. In dat geval kan er water in de accubehuizing binnendringen. Dit gebeurt met name wanneer een accu in een niet-waterdichte behuizing geheel of gedeeltelijk onder water komt. Als het water in het binnenste deel van de accu doordringt, kan dit een chemische reactie veroorzaken die kan leiden tot brand en/of scheuren in de accubehuizing. Dit brengt het risico van ernstig letsel met zich mee!

Torqeedo gaat de onderstaande modellen met de volgende serienummers inspecteren. Dit brengt geen kosten voor u met zich mee. Indien bij de inspectie blijkt dat de accubehuizing niet waterdicht is, zal Torqeedo dit gratis herstellen.

Model Serienummers (S. nr.)
van… – tot…
Travel 1001… – 1752…
Ultralight 1117… – 1826…

Let op: Het betreft niet de serienummers van de motoren maar van accu’s. Die kunt u hier vinden:

Als u één of meer accu’s met deze serienummers bezit verzoeken wij u zich via deze webpagina aan te melden: www.torqeedo.com/safety. Na de registratie zal Torqeedo u z.s.m. informeren wat de vervolgstappen zijn.

Torqeedo wil waarborgen dat de desbetreffende accu’s worden geïdentificeerd en gerepareerd.
Wij bieden onze excuses aan voor het ongemak en danken u bij voorbaat voor uw begrip voor deze veiligheidsmaatregel. Deze is erg belangrijk voor ons, omdat we onze klanten producten van de hoogste kwaliteit en veiligheid willen leveren.

Als u vragen of opmerkingen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via torqeedo@destilleboot.nl.