Torqeedo
Belangrijke veiligheidswaarschuwing

Torqeedo hecht grote waarde aan de veiligheid van haar producten. Daarom informeren wij u over een mogelijk veiligheidsrisico in verband met bepaalde accu’s van de Travel en Ultralight motoren. Wij vragen uw medewerking om uw accu’s van deze motoren te controleren.

Torqeedo heeft enkele exemplaren van deze motoren aangetroffen waarbij de accubehuizingen niet helemaal waterdicht bleken. In dat geval kan er water in de accubehuizing binnendringen. Dit gebeurt met name wanneer een accu in een niet-waterdichte behuizing geheel of gedeeltelijk onder water komt. Als het water in het binnenste deel van de accu doordringt, kan dit een chemische reactie veroorzaken die kan leiden tot brand en/of scheuren in de accubehuizing. Dit brengt het risico van ernstig letsel met zich mee!

Torqeedo gaat de onderstaande modellen met de volgende serienummers inspecteren. Dit brengt geen kosten voor u met zich mee. Indien bij de inspectie blijkt dat de accubehuizing niet waterdicht is, zal Torqeedo dit gratis herstellen.

Model Serienummers (S. nr.)
van… – tot…
Travel 1001… – 1752…
Ultralight 1117… – 1826…

Let op: Het betreft niet de serienummers van de motoren maar van accu’s. Die kunt u hier vinden:

Als u één of meer accu’s met deze serienummers bezit verzoeken wij u zich via deze webpagina aan te melden: www.torqeedo.com/safety. Na de registratie zal Torqeedo u z.s.m. informeren wat de vervolgstappen zijn.

Torqeedo wil waarborgen dat de desbetreffende accu’s worden geïdentificeerd en gerepareerd.
Wij bieden onze excuses aan voor het ongemak en danken u bij voorbaat voor uw begrip voor deze veiligheidsmaatregel. Deze is erg belangrijk voor ons, omdat we onze klanten producten van de hoogste kwaliteit en veiligheid willen leveren.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de verwerking?
Als u op www.torqeedo.com/safety de registratie van de accu hebt voltooid kunt u een mail sturen naar torqeedo@destilleboot.nl om een afspraak te maken.
Op afgesproken datum en tijdstip kunt u de accu komen brengen, en als alles in orde is kunt u hem eind van de middag weer afhalen.
Het kan meer tijd kosten als uw accu gerepareerd moet worden, hierover zult u die dag tijdig bericht krijgen. 

Ik heb een accu met bovenstaand serienummer. Wat is precies het gevaar?
Als een accu gedeeltelijk of volledig in water is ondergedompeld, is er een kans dat er water in de behuizing is binnengedrongen.
Als er water in de behuizing komt, kan dat onder bepaalde omstandigheden een chemische reactie veroorzaken wat kan resulteren in brand en / of schade aan de behuizing.
Er bestaat gevaar voor verwonding! Omdat veiligheid van het grootste belang is voor Torqeedo, heeft Torqeedo besloten om de accu’s terug te roepen voor een servicecheck.

Ik heb een accu met bovenstaand serienummer. Kan ik hem blijven gebruiken?
Er is een risico, vooral wanneer een batterij niet goed is afgesloten en gedeeltelijk of volledig ondergedompeld wordt in water, dat er water in de behuizing komt.
Als u zeker weet dat uw accu niet is blootgesteld aan intensief contact met water in de afgelopen maanden, kunt u doorgaan met het gebruik van de accu tot hij kan worden gecontroleerd.

Houd er rekening mee dat u moet voorkomen dat de accu in contact komt met water voordat de accu is gecontroleerd.
Als u hier niet zeker van bent, laat de accu dan eerst controleren voordat u hem blijft gebruiken. In elk geval moet de accu zo snel mogelijk worden gecontroleerd.
Via de website van Torqeedo kunt u uw accu registeren, als u dat hebt gedaan krijgt u informatie over hoe u verdere stappen kunt ondernemen.
www.torqeedo.com/safety (Engelse pagina) of www.torqeedo.com/de/safety (Duitse pagina).

Mijn accu is blootgesteld aan intensief contact met water. Wat moet ik doen?
Bewaar in dit geval de accu niet in afgesloten ruimtes.
Torqeedo zorgt ervoor dat de accu apart wordt opgehaald. Neem hiervoor direct contact op met Torqeedo’s klantenservice:
Telefoonnummer +49 (8153) 9999 061 (maandag tot vrijdag 09.00 uur tot 17.00 uur) of per e-mail: safety@torqeedo.com

Zitten er kosten verbonden aan deze servicecheck?
Uiteraard zijn er voor u geen kosten verbonden aan de servicecheck en/of eventuele reparatie.

Wat zijn de technische problemen met de accu?
Sommige accu’s hebben niet de gespecificeerde waterdichtheid.
Dit is veroorzaakt door een klein membraan dat niet goed is vastgelijmd in sommige gevallen (daardoor kan er water in de behuizing komen).
Wij willen onze oprechte verontschuldigingen aanbieden en vriendelijk vragen voor uw begrip m.b.t. deze veiligheidscontrole.

Ik wil graag een pick-up of return voor mijn accu, kan dit?
Dit kan.
Als u de accu bij www.torqeedo.com/safety aangemeld heeft dan ontvangt u een mail van Torqeedo met een unieke code.
U kunt de accu dan bij uw dealer brengen, of in overleg met De Stille Boot een afspraak maken om de accu langs te brengen. Als u wilt dat de accu afgehaald wordt kunt u op de mail reageren met de mededeling dat u een pick-up in wilt laten boeken. Torqeedo stuurt u dan een passende doos voor uw accu op zodat de accu veilig verzonden kan worden en plant een afhaalopdracht in.

Als u vragen of opmerkingen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via torqeedo@destilleboot.nl.