Nieuwbouw De Stille Boot Heeg

Gevolgen brand: veel werk, maar ook een kans voor De Stille Boot!

“We hebben de gevolgen van de brand omgedraaid naar een unieke kans die we met beide handen aangrijpen!”

In december 2020 werd het bedrijfspand van De Stille Boot in Heeg in de as gelegd door een alles verwoestende brand. In enkele uren werd een dynamisch bedrijf stilgelegd en was bijna alles weg. Een goedgevuld magazijn met elektrische motoren, batterijen, onderdelen en accessoires, een werkplaats met specialistische gereedschappen en de kantoren waarin de voorgaande dag nog volop werd gewerkt aan de missie van De Stille Boot. Wat restte was een zwartgeblakerde, verbogen staalconstructie.

Gelukkig draaiden de verkoop- en administratieve systemen extern in de cloud en werd met hulp van klanten, leveranciers en relaties de bedrijfsvoering in no time in Sneek weer opgestart. De weerbaarheid van eigenaren Marcel Schaap en Anton van Wijk en hun team bleek uitzonderlijk. Met goede ondersteuning en de nodige extra uren inzet draait het bedrijf weer als nooit te voren en is de duurzame missie naar een zo groot mogelijk bijdrage aan de energietransitie naar elektrische voortstuwing weer opgepakt.

“De gevolgen van een brand zijn mentaal zwaar. De verwerking van alles wat er in korte tijd op je af komt heeft tijd nodig”, aldus Marcel Schaap, mede eigenaar van De Stille Boot. “Je komt in een zeer actieve modus om in korte tijd de bedrijfsvoering weer op gang te brengen. Het was een pittige tijd, maar we konden gelukkig als snel starten met het maken van nieuwe plannen voor de herbouw van het pand. Het voordeel van het bouwen van een nieuw pand is dat je het ontwerp af kunt stemmen op de groei van ons bedrijf die we in de komende jaren verwachten. Daarnaast kan je werken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Zonnepanelen, een hoge graad van isolatie en een warmtepomp voor de verwarming. We zien de gevolgen van de brand dan ook als een unieke kans die we met beide handen aangrijpen.”

Alle belangrijke bedrijfsprocessen krijgen in het nieuwe pand ruimte om te groeien. Naast een groot magazijn voor de distributie van elektrische motoren van Torqeedo en WaterWorld met bijbehorend breed assortiment (lithium) batterijen en onderdelen, zet De Stille Boot in op een kwalitatief hoog netwerk van dealers en servicepartners. Anton van Wijk, mede eigenaar De Stille Boot: “In het nieuwe pand hebben we een aparte zaal voor technische en commerciële trainingen. In de ruime werkplaats kunnen de praktische elementen van de trainingen uitgevoerd worden. Met het delen van kennis en ervaring op het gebied van elektrisch varen hopen wij de energietransitie in de watersport te versnellen.” De eerste trainingen worden in april of mei 2022 gegeven.

Door de groeiende vraag in de markt en het marktaandeel van De Stille Boot is het team van medewerkers afgelopen maanden uitgebreid met 4 nieuwe medewerkers. Elk met hun eigen expertise om de missie kracht bij te zetten. “Het is maar goed dat het nieuwe pand snel wordt opgeleverd. We groeien uit onze jas op de tijdelijke locatie in Sneek!” Aldus Anton van Wijk.

De feestelijke opening vindt plaats in het eerste kwartaal van 2022.

Het pand is ontworpen door Heeren 3 Architecten uit Heerenveen en de bouw wordt gerealiseerd door Bouwgroep Noord uit Drachten.